• home
 • video
 • pas verschenen

  Boom keert terug naar oude liefde: "Hij is zeer gemotiveerd"

  Boom verlaat Astana.

  Lars Boom (30) koerst vanaf volgend seizoen voor LottoNL-Jumbo. Boom reed tijdens zijn eerste profjaren voor voorgangers Rabobank, Blanco en Belkin, maar keert na twee jaar Astana terug naar zijn vertrouwde omgeving. Hij tekende een contract voor twee jaar.

  "Lars Boom is zeer gemotiveerd", zegt Nico Verhoeven, technisch directeur van LottoNL-Jumbo. "Hij heeft al bewezen dat hij sterk kan presteren in de voorjaarsklassiekers en samen willen we de laatste stap zetten."

  "Het is erg fijn om terug te keren", vertelt Boom, die de voorbije twee jaar het shirt van Astana droeg. "Deze ploeg heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet."

  "Ik voel me goed in de klassiekers. De steun en het vertrouwen die de ploeg me geven, spelen daarin een grote rol. Er ontbreekt iets op mijn palmares: een klassieke zege. Maar ik wil ook opnieuw aan mijn tijdrit werken."

  De terugkeer van Boom naar de Nederlandse ploeg zou ook kunnen wijzen op een vertrek van Sep Vanmarcke. Vanmarcke was er de voorbije jaren kopman in de klassiekers, maar kan rekenen op de belangstelling van heel wat teams.

  Schattig: de kindjes van Boom maken zijn nieuwe werkgever bekend