• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoek de fout, de superster en de juiste medische behandeling op speeldag 1

  Een gebrek aan toewijding kon niemand Martos verwijten.

  In het begin van een nieuw seizoen is het voor iedereen nog zoeken. Naar goede gewoonte speurde ook Sporza op maandag naar de meest opvallende momenten van spelers, trainers en supporters. Bekijk hier het resultaat.

  Zoek de scheidsrechter

  Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck zocht na het gelijkspel van Gent in Kortrijk de scheidsrechter om zijn ongenoegen duidelijk te maken op zijn gekende, expressieve manier.

  Zoek evenwicht in je spel

  Standard-speler Réginal Goreux is nog zoekende naar het juiste evenwicht in zijn acties. Tegen Westerlo deed hij een mooie panna helemaal teniet met een waardeloze pass. 

  Zoek je eigen supporters

  Charleroi-trainer Felice Mazzu zocht na de late overwinning tegen Waasland-Beveren de kritische thuisaanhang op. "Qoui, qoui", haalde hij zijn gelijk na de match.

  Zoek de fout

  Niet iedereen begreep waarom scheidsrechter Lawrence Visser een penalty floot voor Zulte Waregem tegen Eupen. Eupen-speler Ocansey deed iets wat we tien keer per wedstrijd zien. Maar Visser was consequent. "Ik had de eerste helft al preventief gewaarschuwd voor contacten in het strafschopgebied. Het bleef evenwel doorgaan", verklaarde hij zichzelf na de match.  

  Zoek de superster in jezelf

  Kortrijk-speler Idir Ouali zocht en vond de Cristiano Ronaldo in zichzelf tijdens de match tegen Gent. Hij scoorde achter het steunbeen in de verste hoek. Een doelpunt dat naast de EK-goal van Ronaldo tegen Hongarije kan staan. 

  Zoek de naam van je stadion

  Het vernieuwde stadion van KV Mechelen heet sinds dit seizoen officieel het AFAS-stadion. Voor de supporters is dat nog wat zoeken. Zij ontrolden voor de match tegen Club Brugge een groot spandoek waar "Achter de kazerne" op stond. 

  Zoek de juiste behandeling

  Javier Martos van Charleroi moest na een pijnlijk contact met Siebe Schrijvers van Waasland-Beveren verzorgd worden aan het hoofd. De aanvoerder speelde de match uit. De medische oplossing was niet echt flatterend, maar hopelijk wel efficiënt.