• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Maken zeker kans op medaille in olympische wegrit"

  Van Avermaet en Gilbert komen zaterdag al in actie.

  0 / 0

  Van Avermaet en Gilbert komen zaterdag al in actie.

  De Belgische wielrenners zijn vandaag vertrokken naar Rio. En aan motivatie is er geen gebrek. "We zullen proberen om in iedere ontsnapping iemand mee te hebben", zegt Greg Van Avermaet, één van de vijf pionnen in de Belgische selectie.

  Zaterdag is het meteen al D-day voor de Belgische wielrenners. Gilbert, Van Avermaet, Wellens, De Plus en Serge Pauwels trekken dan op medaillejacht in de olympische wegrit.

  Van Avermaet brandt zoals altijd van ambitie, maar wil eerst nog wat herstellen van de Tour. "Het zijn zware weken geweest", vertelde onze landgenoot net voor het vertrek naar de Spelen.

  "Daarom verlang ik er ook naar om in Rio te zijn, zodat ik wat kan rusten. Maar ik denk dat de conditie super is."

  "Het parcours van de olympische wegrit is misschien wel zwaar, maar we maken zeker een kans om met een medaille naar huis te gaan."

  "Met vijf renners zal het moeilijk worden om de wedstrijd te controleren. We zullen proberen om altijd een pion mee te hebben in de ontsnapping."

  "Een olympische medaille is het hoogst haalbare wat er is voor een atleet, en voor een wielrenner is dat niet anders. De uitstraling van een olympisch kampioen is iets speciaals. Ik zal sowieso mijn best proberen te doen en alles geven."

  Gilbert: "Ieder voor zich? Wielrennen is een teamsport"

  • Philippe Gilbert: "Over vijf dagen moet ik al aan de bak, maar ik heb er vertrouwen in. Of het ieder voor zich wordt? Het is een teamsport, dus we zullen samenrijden. Ik kijk uit naar de parcoursverkenning woensdag, dan weten we meer."
  • Tim Wellens: "Het wordt een unieke belevenis. Ik ben nieuwsgierig naar het parcours. Maar er spelen veel factoren mee: de jetlag, het weer… Ik ben alvast heel gemotiveerd. Op zo’n zwaar parcours kan je maar weinig hulp verwachten van ploegmaten. Het wordt voor ieder zich."

  De wielrenners bliezen vanmorgen verzamelen in de luchthaven