• home
 • video
 • pas verschenen

  Uit de weg Lianne en Yuhan, hier komen Sonny Bill en Niall

  Zus Niall en broer Sonny Bill Williams.

  Rugby staat voor het eerst in 92 jaar opnieuw op het olympische programma. Nieuw-Zeeland is de grote favoriet bij de mannen, maar ook de vrouwen wisten zich te plaatsen. All Black-center Sonny Bill Williams mag samen met zijn zus Niall op olympisch avontuur.

  België heeft Yuhan en Lianne Tan in het badminton, Nieuw-Zeeland stuurt rugbybroer en -zus Williams naar de Olympische Spelen. Sonny Bill was al zeker van zijn selectie voor Rio, maar nu heeft ook zus Niall groen licht gekregen.

  Ten huize Williams werd het nieuws uitbundig gevierd. "Ik was blij toen ik geselecteerd werd, maar toen mijn zus het nieuws van haar selectie te horen kreeg, ging het dak eraf bij ons thuis."

  Het verhaal van de 28-jarige Niall leest als een sprookje. Als moeder van twee vormde ze een inspiratiebron voor haar broer. "Het is gewoon geweldig om te zien vanwaar ze komt", vertelt Sonny Bill. "In het begin had ze niet eens een contract en moest ze haar trainingen combineren met haar huishouden. Ik ben ontzettend trots", aldus de All Black.

  Rugby, de nationale sport van Nieuw-Zeeland, staat voor het eerst in 92 jaar opnieuw op het olympische programma. Het gaat wel om de variant met zeven spelers, Ruby Sevens. De Nieuw-Zeelandse mannen nemen het in poule C op tegen Groot-Brittannië, Kenia en Japan, terwijl hun vrouwelijke collega's met Frankrijk, Kenia en Spanje in groep B zitten.