• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns: "Gisteren twintig minuutjes gefietst op de hometrainer"

  Theuns draagt een korset om geen verkeerde bewegingen te maken.

  Edward Theuns werkt gestaag aan zijn terugkeer. De renner van Trek-Segafredo onderging twee weken geleden in Gent een operatie aan zijn gebroken ruggenwervel, opgelopen tijdens de eerste tijdrit van de Tour. "Ik draag een korset om geen verkeerde bewegingen te maken", zegt Theuns op de website van zijn team.

  "Na mijn operatie moest ik twee dagen op de afdeling intensieve zorg blijven", zegt Theuns. "Daarna mocht ik naar een gewone kamer en sinds vrijdag ben ik thuis."

  "Ik draag nu een korset om geen verkeerde bewegingen te maken", zegt Theuns. "Met dat korset kan ik uit mijn bed komen en een beetje stappen, maar niet veel meer. De eerste dagen na de ingreep was ik snel moe, maar nu voel ik me al een pak sterker."

  "De breuk moet helen en dat duurt een zestal weken. Tot dan moet ik uiterst voorzichtig zijn en kan ik enkel dingen doen met gestrekte rug. Ik oefen ook al met een kinesist want te veel neerliggen is natuurlijk ook niet goed."

  "De pijn valt mee"

  "Gisteren heb ik twintig minuutjes op de hometrainer kunnen rijden met mijn korset aan. Ik ga nu om de twee dagen naar de kinesist, maar ik hoop om snel elke dag te kunnen gaan. Door te veel in bed te liggen kan het vlug in de verkeerde richting gaan."

  "De pijn valt momenteel wel mee. Toen ik de hele dag in dezelfde houding moest liggen, was het een pak erger, omdat ik voortdurend druk zette op dezelfde punten. Maar als ik nu terugkijk op mijn val, dan besef ik dat het veel erger had kunnen zijn."

  Tweet: