• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische Sportminister: "Ten laatste dinsdag beslissing over deelname Russen"

  Moetko: "Er komt een einde aan een onzekere periode voor de Russen"

  De definitieve beslissing over de deelname van de Russische sporters aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal ten laatste dinsdag genomen worden. Dat maakte Vitali Moetko, de Russische minister van Sport, vandaag bekend.

  "Morgen komt er een einde aan een onzekere periode voor de sporters en kunnen ze echt beginnen aan hun voorbereiding op de Spelen, die vrijdag al van start gaan", aldus Moetko.

  Afgelopen weekend besliste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om toch zelf te bepalen of de Russische sporters mogen deelnemen aan de Spelen. Het IOC had die verantwoordelijkheid eerst doorgeschoven naar de verschillende nationale sportbonden, maar kwam op die beslissing terug.

  Een driekoppige jury zal alle Russische sporters die tot dusver toestemming hadden gekregen om deel te nemen, nog een laatste keer evalueren. Ten laatste morgen mogen de sporters in kwestie het resultaat van die evaluatie dus verwachten.