• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: wereldkampioen Sagan ruilt Tinkoff voor Bora

  Sagan trekt met een groene trui op zak naar Bora-Hansgrohe.

  Veelwinnaar Peter Sagan gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Bora-Hansgrohe. De 26-jarige Slovaak neemt ook zijn broer Juraj en ploegmaat Bodnar mee. Sagan won dit jaar al Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de groene trui in de Tour.

  Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. Peter Sagan rijdt vanaf 2017 voor het Duitse Bora. Naast Sagan, maakte Bora ook nog de komst van zijn broer Juraj, Maciej Bodnar, Michal Kolar en Erik Baska bekend.

  Voor de Duitse stal is het een belangrijke stap op weg naar een WorldTour-licentie en successen in zowel de grote rondes als de klassiekers. Teammanager Ralph Denk is in de wolken met de komst van de wereldkampioen.

  "Het is een grote eer voor ons om de populairste renner uit het peloton in ons team te mogen verwelkomen. We vonden het belangrijk dat hij zich onmiddellijk thuis zou voelen bij ons en daarom hebben we ook heel wat ploegmaats en landgenoten van hem aangetrokken."

  "Ik denk dat het vertrouwen van Peter in ons team aantoont dat we de laatste jaren een solide reputatie hebben opgebouwd in het peloton. Sagan is een echte ster die bijna alles bereikt heeft in deze sport door gefocust te blijven en zich volledig op het wielrennen toe te leggen. Hij moet ons helpen om ook met het team de top te bereiken."

  Het succesjaar van Sagan

  Sagan heeft er al een boerenjaar opzitten. De Slovaak, die niet om een grapje verlegen zit, won dit jaar al onder andere Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

  Ook in de Tour stond was Sagan een absolute uitblinker, met drie ritoverwinningen, de groene trui en de prijs van de superstrijdlust. Het leverde hem ook de eerste plaats op de WorldTour-ranking op.

  Bekijk hier nog eens de Tour van Sagan