• home
 • video
 • pas verschenen

  Nelissen over transfer Sagan: "Niet elk team kan zijn salaris zomaar betalen"

  Sagan neemt zijn broer Juraj en Bodnar mee naar Bora-Hansgrohe.

  Wat al een tijdje in de lucht hing, is eerder vandaag ook bevestigd: Peter Sagan rijdt volgend seizoen in dienst van Bora-Hansgrohe. Volgens sommigen een opvallende keuze van de wereldkampioen, maar wieleranalist en ex-profrenner Danny Nelissen lijkt de beslissing van de Slovaak te begrijpen.

  "De salarissen die renners als Sagan verdienen, kunnen niet zomaar door elke ploeg betaald worden", zegt de 45-jarige Nelissen aan Sporza.

  "Daarnaast is het ook niet eenvoudig om een fietssponsor mee te nemen naar andere teams. Bij LottoNL-Jumbo of Lotto-Soudal was dat bijvoorbeeld niet mogelijk. Voor Bora, dat met Argon waarschijnlijk zijn fietssponsor ziet verdwijnen, was dit het ideale moment om Sagan in te lijven."

  "Ralph Denk, de CEO van het team, heeft net als Sagan een verleden als mountainbiker", zegt Nelissen. "Denk is begonnen met een klein wielerploegje en die is gestaag uitgegroeid tot een Tourploeg. Door zijn achtergrond als mountainbiker kijkt hij wel anders naar het wielrennen."

  "Sagan is een weelde voor de wielersport"

  "Iedereen houdt van Sagan. De wielersport is niet gebaat bij figuren als Gesink of Kelderman. Dat zijn goede renners, maar die hebben geen uitstraling. Sagan is een weelde voor de wielersport, hij is een fenomeen."

  "Bora zal waarschijnlijk de licentie van Tinkoff overnemen en dan hebben ze geen probleem om bij de WorldTour te komen. Zeker omdat ook IAM Cycling er de brui aan geeft."