• home
 • video
 • pas verschenen

  Milanov: "Ik vertrek met veel ambitie naar Rio"

  Ook discuswerper Milanov is vandaag naar Rio vertrokken.

  0 / 0

  Ook discuswerper Milanov is vandaag naar Rio vertrokken.

  Philip Milanov wierp zijn discus in mei naar een nieuw nationaal record en werd begin deze maand nog tweede op het EK atletiek in Amsterdam. Hij maakt in Rio kans op een medaille, zeker omdat de wereldtop voornamelijk bestaat uit Europeanen. Ook zevenkampster Nafi Thiam wil een mooie prestatie neerzetten.

  Milanov: "Ik maak zeker kans op een medaille"

  Op 12 augustus begint Philip Milanov aan de kwalificaties voor de finale van het discuswerpen. De 25-jarige Belg wil zeker de eindstrijd halen, maar legt zich verder geen druk op.

  ""Road to Rio" is eindelijk begonnen. Het is een bijzonder moment om met dit team vol talenten naar de Spelen te vertrekken. Ik heb niet superveel kunnen slapen, maar dat is altijd zo als er een belangrijke wedstrijd aankomt. In het vliegtuig is er tijd genoeg om te slapen."

  Over zijn medaillekansen is Milanov duidelijk. "Ik maak zeker kans op een medaille, vooral omdat de beste discuswerpers in de wereld Europeanen zijn. Maar ik beschouw mezelf wel niet als dé Belgische hoop op een medaille. Het zijn mijn eerste Spelen en ik wil mezelf niet te veel druk opleggen."

  "Maar ik begin wel met een goed gevoel aan het toernooi. In mei zette ik een nieuw nationaal record neer en begin juli werd ik tweede op het EK in Amsterdam. Dat geeft natuurlijk vertrouwen. Het doel is om in de top acht te eindigen, maar al wat daarbij komt, is mooi meegenomen."

  Thiam: "Ik ga zoals altijd het beste van mezelf geven"

  Ook voor Nafi Thiam zijn het haar eerste Spelen in haar nog jonge carrière.

  "Ik ben blij dat het eindelijk zover is. De Spelen zijn niet iets dat je elke dag in je leven meemaakt, dus ik heb er wel veel zin in. Nu zijn we nog in de luchthaven, het zal voor mij pas echt gaan beginnen als we daar zijn aangekomen."

  In Rio wil ze vooral proberen enkele persoonlijke records te verbeteren. Aan een medaille denkt ze niet echt. "Zoals altijd zal ik daar het beste van mezelf geven en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Ik ben nog maar 21 en wil mezelf niet gek maken door aan medailles te denken. Als ik een aantal persoonlijke records kan scherper stellen, zal ik al heel tevreden zijn."

  "Het zal heel moeilijk worden om in de buurt van het podium te eindigen. Er zijn een pak atletes die veel meer ervaring hebben dan mij en een stuk professioneler te werk gaan. Maar je weet natuurlijk nooit."

  Herbekijk hier nog eens de interviews met Milanov en Thiam op de luchthaven: