• home
 • video
 • pas verschenen

  Manager Defour: "Oplossing lijkt eerder vertrekken dan blijven"

  Defour was aanvoerder tegen Rostov.

  Neemt Anderlecht binnenkort afscheid van Steven Defour? De middenvelder betreurt de reactie van enkele supporters nadat hij de aanvoerdersband gekregen had en zinspeelt op een transfer. "Het bestuur ziet ook dat Steven ongelukkig is met deze situatie", zegt manager Paul Stefani aan Sporza.

  Anderlecht-coach René Weiler gaf Steven Defour de aanvoerdersband in het Champions League-voorrondeduel tegen Rostov, maar dat zinde een deel van de Anderlecht-aanhang niet.

  "Steven is heel, heel graag kapitein", legt Paul Stefani, de manager van Defour, uit aan Sporza. "Maar er zijn een paar zaken gebeurd met supporters, zoals geschreeuw en het gooien met drank. Daar was Steven zeker niet gelukkig mee."

  "Dat heeft heel veel pijn gedaan. Hij zegt: "Ik doe mijn uiterste best, geef me 100 procent en ben altijd bereid om heel hard te werken. Dan is zo'n reactie niet fijn." Hij had het zich anders voorgesteld."

  Is de positie van Defour bij Anderlecht dan onhoudbaar geworden? "De vraag is hoe hij nog goed kan doen? Steven heeft het gevoel dat niets goed genoeg is. Met het bestuur hebben we afgesproken dat we de zaak enkele dagen laten berusten en dan kijken wat er zal gebeuren."

  "Het bestuur ziet ook dat hij ongelukkig is met deze situatie. Als er een goed bod komt waarin iedereen zich kan vinden, dan zijn we bereid om daar over te praten."

  "Er is nog niets concreets, maar enkele partijen hebben gepolst naar de situatie van Steven. Of vertrekken eerder een oplossing lijkt dan blijven? Ja, dat kun je zo omschrijven."