• home
 • video
 • pas verschenen

  Hesjedal zegt peloton na dit seizoen vaarwel: "Tijd voor iets nieuws"

  Hesjedal: "Het was geen gemakkelijke beslissing"

  Ryder Hesjedal zet na dit seizoen een punt achter zijn profcarrière. De 35-jarige Canadees hangt na achttien seizoenen zijn fiets aan de wilgen. Dat meldt zijn team Trek-Segafredo in een mededeling.

  Hesjedal rijdt nog maar sinds dit seizoen in dienst van de Amerikaanse formatie. Daarvoor droeg hij acht jaar het truitje van Garmin.

  "Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik denk dat het juiste moment om te stoppen aangebroken is", aldus de Girowinnaar van 2012. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, maar ik ben wel nog gemotiveerd voor de rest van dit seizoen. Ik ben het aan mezelf verplicht om alles te geven tot in mijn laatste koers."

  Hesjedal startte zijn carrière als mountainbiker en maakte na enkele jaren de overstap naar de weg. Zijn eindwinst in de Giro in 2012 was Hesjedals grootste overwinning. Daarnaast staan er ook onder meer ritten in de Vuelta (2009, 2014) en een tweede plaats in de Amstel Gold Race op zijn palmares.

  Tweet: