• home
 • video
 • pas verschenen

  Gewichtheffer Tom Goegebuer: "Top vijftien is haalbaar in Rio"

  Goegebuer: "Het worden mijn laatste Spelen, dus ik ga ook genieten"

  0 / 0
  Ook Tom Goegebuer heeft deze ochtend het vliegtuig genomen richting Rio. De gewichtheffer kreeg maar laat te horen dat hij mocht deelnemen aan de Spelen en heeft enkele hectische dagen achter de rug. "Ik had verwacht dat ik sneller zou worden opgevist", zei Goegebuer voor zijn vertrek op Brussels Airport.

  Goegebuer komt op 7 augustus in actie in Rio. Het worden na Peking (2008) en Londen (2012) zijn derde Olympische Spelen.

  "De voorbije dagen zijn erg hectisch verlopen", aldus Goegebuer. "Ik had er de laatste tijd niet meer op gerekend, maar natuurlijk ben ik wel blij om er alsnog bij te zijn. Door alle positieve dopinggevallen had ik verwacht om vroeger groen licht te krijgen, maar de beslissing liet op zich wachten."

  "Daardoor is mijn voorbereiding natuurlijk niet optimaal verlopen. Ik heb een paar slapeloze nachten achter de rug en dat kruipt in de kleren. Maar als ik nog voldoende kan rusten voor de wedstrijd, dan moet het wel in orde komen."

  "Medaille is niet realistisch"

  "Mijn voornaamste ambitie is om een goede wedstrijd af te werken. Als ik mijn resultaten van het EK en WK kan evenaren, dan moet een plaats in de top vijftien zeker haalbaar zijn. Meedoen voor een medaille is niet realistisch. Ik ben 41 jaar oud, het worden mij laatste Spelen en daarom zal ik er ook van proberen te genieten."