• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Thuram vindt uitweg bij Le Havre

  Thuram gaat in de Franse tweede klasse spelen.

  Het avontuur van Yohann Thuram bij Standard zit erop. De doelman heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Le Havre, een Franse tweedeklasser. De 27-jarige Thuram kwam niet meer voor in de Luikse plannen en mocht gratis vertrekken.

  Thuram arriveerde in 2013 bij Standard. Hij kwam over van Troyes, maar kon in Luik nooit helemaal doorbreken.

  Na een half seizoen leende Standard hem voor zes maanden uit aan Charlton Athletic. Bij zijn terugkomst in Luik won Thuram de concurrentiestrijd van Eiji Kawashima, maar vorig seizoen moest de Fransman op zijn beurt plaatsruimen voor Guillaume Hubert en Victor Valdes.

  Dit seizoen trok Standard Jean-François Gillet aan als eerste doelman en verdween Thuram helemaal van het toneel. Le Havre biedt hem nu een uitweg. Met de Franse tweedeklasser moet Thuram dit seizoen de terugkeer naar de Ligue 1 proberen af te dwingen.