• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb en De Kort verkassen naar Trek-Segafredo

  Degenkolb trekt naar het Amerikaanse Trek-Segafredo.

  Voor John Degenkolb is het een jaar om snel te vergeten. Door een trainingsongeluk verloor hij ei zo na een vinger en was zijn voorjaar naar de vaantjes. Samen met ploegmaat Koen De Kort trekt hij nu naar Trek-Segafredo, waarmee hij volgend jaar opnieuw wil uitpakken in de klassiekers.

  In 2015 wist Degenkolb met Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix nog twee klassiekers van formaat te winnen, maar dit jaar kende de 27-jarige Duitser vooral pech.

  Pas in de Tour kwam hij weer helemaal boven water met een vierde plaats in de massasprint in de 14e rit naar Villars-les-Dombes (zie foto). Degenkolb hoopt volgend seizoen opnieuw een gooi te kunnen doen naar de overwinning in de kasseiklassiekers.

  Daarvoor rekent hij op de steun van zijn nieuwe ploegmaats bij Trek-Segafredo, waar Degenkolb een contract ondertekende voor drie seizoenen. Ook Nederlander Koen De Kort sluit zich aan bij de ploeg van zijn landgenoot Bauke Mollema en maakt daarmee dezelfde beweging als Degenkolb.

  Met Stuyven, Theuns en Devolder rijden er ook drie Belgen voor deze Amerikaanse formatie.