• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse roeister gaat op zoek naar vijfde eremetaal op rij

  Katherine Grainger behaalde in Londen olympisch goud.

  Katherine Grainger, de meest succesvolle Britse roeister aller tijden, zal voor de vijfde keer in haar carrière deelnemen aan de Olympische Spelen. De olympisch kampioene van Londen gaat in Rio voor de vijfde opeenvolgende keer op medaillejacht.

  Zaterdagnamiddag worden op de Olympische Spelen de eerste reeksen in het roeien op gang geschoten. In de klasse dubbel-twee vrouwen zal de 40-jarige Britse Katherine Grainger haar olympische titel van Londen proberen te verlengen.

  Opvallend is dat Grainger voor de vijfde opeenvolgende keer een medaille kan wegkapen op de Spelen. Na drie zilveren plakken behaalde de zesvoudige wereldkampioene samen met Anna Watkins vier jaar geleden eindelijk goud in de dubbel-twee.

  In Rio zal de meest succesvolle Britse roeister uit de geschiedenis gekoppeld worden aan de 28-jarige Victoria Thornley. Ondanks haar vijfde deelname is Grainger opnieuw enorm blij met haar selectie. "Het gevoel wordt niet minder bij een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde deelname", klinkt ze verheugd.

  Roeien is een van de sterkste olympische sporten van Groot-Brittannië. In 2012 behaalde het liefst negen medailles, waaronder vier keer goud.