• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse politie bevrijdt na acht dagen de schoonmoeder van F1-baas Ecclestone

  De schoonmoeder van Bernie Ecclestone kan zich opnieuw vrij bewegen.

  Vorige week werd de 67-jarige Aparecida Schunck ontvoerd in de Braziliaanse stad Sao Paulo. De schoonmoeder van F1-baas Bernie Ecclestone werd acht dagen gevangen gehouden, tot de politie haar vanmorgen wist te bevrijden. Twee mannen zijn daarbij aangehouden.

  Aparecida Schunck, de schoonmoeder van Ecclestone (op de foto met zijn vrouw), werd iets meer dan een week geleden ontvoerd in de chique wijk Santa Helena Garden op Interlagos.

  De groep mannen die haar meenam, deed zich voor als koeriers en zouden haar acht dagen gevangen houden in Cotia, een stad in het grootstedelijk gebied van Sao Paulo. Zij eisten 36.000.000 Amerikaanse dollars losgeld, maar daar zou door Ecclestone niets van zijn betaald.

  Gisterenavond bestormde de civiele politie het huis waar Schunck werd vastgehouden. Gezond en wel werd Schunck door de politie uit het huis bevrijd. Twee mannen werden bij de politieactie gearresteerd.

  Binnen een week beginnen de Olympische Spelen. De Braziliaanse autoriteiten zeggen dat ze 85.000 veiligheidsmensen zullen inzetten om de kans op zulke incidenten te voorkomen.

  Ook Romario en Robinho al eens slachtoffer van ontvoering

  Sao Paulo is de grootste stad van Brazilië en kampt al tientallen jaren met ontvoeringen. Toch slaagde de stad erin om de problemen de laatste tijd tot een minimum te beperken, dankzij de uitbouw van een speciale politie-eenheid en harde repressiemaatregelen.

  Sporters, en dan vooral voetballers, zijn wel vaker het slachtoffer van kidnapping. Zo werd de vader van voetballer Romario al eens ontvoerd in 1994 en pas vrijgelaten na het betalen van losgeld. Ook de moeder van Robinho overkwam in 2004 hetzelfde. Vier jaar geleden werd de zus van Hulk het laatste bekende slachtoffer van ontvoering. Zij werd toen een dag lang van haar vrijheid beroofd.