• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "De Belgen mogen zeker niet klagen over deze Tour"

  Van Avermaet mocht drie dagen de gele trui dragen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Greg Van Avermaet heeft een heel mooie Tour achter de rug. Onze landgenoot mocht drie dagen de gele trui dragen, "maar dat zal niet iets voor elk jaar zijn". "Er was ook een hele sterke Thomas De Gendt. De Belgen mogen niet klagen over deze Tour."

  Greg Van Avermaet rondde in Le Lioran een lange vlucht succesvol af en pakte daar ook de gele trui. "Het was echt een hele mooie Tour", vertelt onze landgenoot op de slotdag. "Ik kreeg niet superveel kansen, maar elke kans die ik kreeg heb ik met beide handen gegrepen."

  "Ofwel ging ik mee in een ontsnapping, ofwel haalde ik toch een mooi resultaat op het einde. Ik kon niet veel meer wensen. Die gele trui dragen blijft natuurlijk een droom die uitgekomen is."

  "Het is niet makkelijk om die trui te pakken. Deze Ronde van Frankrijk hebben maar vier renners de trui gedragen, dat zegt eigenlijk al genoeg. Ik heb drie dagen genoten. Maar het zal niet voor elk jaar zijn."

  "Bij de buitenlanders stak Froome er natuurlijk bovenuit. Hij heeft een heel sterke ploeg die het tempo hoog legt waardoor het moeilijk is om iets te ondernemen. Ook Sagen heeft natuurlijk een mooie Tour gereden."

  "En De Gendt mogen we zeker niet vergeten. Hij heeft heel veel in de aanval gereden. Hij reed echt een sterke Tour met als kers op de taart die ritwinst op de Mont Ventoux. De Belgen mogen zeker niet klagen over deze Tour."