• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sandrine Tas sprokkelt meteen twee medailles op EK skeeleren

  Stien Vanhoutte (links) en Sandrine Tas (rechts).

  Op het EK skeeleren heeft onze landgenote Sandrine Tas goud en zilver behaald. Ook Stien Vanhoutte kaapte een zilveren medaille weg. Bart Swings greep op de openingsdag naast de medailles.

  Het EK skeeleren vindt plaats in Heerde (Ned). De eerste dagen staan de wedstrijden op de piste op het programma. Op de eerste competitiedag sleepte Sandrine Tas al meteen twee medailles in de wacht. Ze pakte goud op de 300 meter tegen het uurwerk en zilver op de 10 km puntenafvallingskoers.

  "Ik ben geen echte sprintster, maar als ik in vorm ben, kan ik dat ook", zegt een gelukkige Tas (foto) over haar gouden plak. Op de lange afstand moest onze landgenote het goud aan de Italiaanse Lollobrigida laten. "Ik wist dat zij sterk was. Soms kan ik haar kloppen, vandaag niet."

  Voor België was er op de 300 meter trouwens een dubbelslag, want Stien Vanhoutte kaapte na Sandra Tas de zilveren medaille weg.

  Bart Swings viel naast het podium in de puntenafvallingskoersdoor een late demarrage van een Spanjaard en een Duitser. Hij moest vrede nemen met de vierde plaats. "Ik zat niet goed in de wedstrijd, waardoor ik geen punten haalde. Misschien moet ik nog op stoom komen. Van mijn heupblessure heb ik geen last gehad", aldus Swings.