• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "Kippenvel wanneer je de Eiffeltoren in de verte ziet"

  Pauwels kon zich meermaals tonen in deze Tour.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Serge Pauwels (Dimension Data) reed een sterke Tour en kon zich meermaals tonen. Op de Ventoux kwam hij zelfs maar net tekort om De Gendt van de zege te houden. Net als alle andere renners was ook hij blij om Parijs te halen, al had hij ook een opmerking over het wegdek.

  "Die kasseien worden elk jaar slechter en slechter. Maar ik heb er wel meer van genoten dan vorig jaar, toen was het slecht weer en was het dus een beetje gevaarlijk. Het moment dat je de Eiffeltoren in de verte ziet, krijg je kippenvel."

  Serge Pauwels maakt deel uit van de selectie die naar de Spelen in Rio mag. "Het zal iets volledig anders zijn dan de Tour, ik heb het er met Van Avermaet nog over gehad. Het wordt zeker een speciale koers, gezien het deelnemersveld van amper 140 renners."

  "Het wordt sowieso een oncontroleerbare koers, wat zeker in het voordeel kan spelen van klassieke renners zoals Gilbert en Van Avermaet."