• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kolo Toure wordt concurrent van Boyata bij Celtic

  Toure tekende voor één seizoen in Glasgow.

  Kolo Toure zet zijn carrière voort bij Celtic Glasgow. De 35-jarige Ivoriaan tekende een contract voor één seizoen bij de Schotse kampioen. Toure zat zonder werkgever nadat zijn contract bij Liverpool begin deze maand was afgelopen. Bij Celtic wordt hij een concurrent van Dedryck Boyata.

  Voor Toure komt er zo een einde aan zijn avontuur in de Engelse Premier League. De oudere broer van Yaya speelde er sinds 2002 achtereenvolgens bij Arsenal (2002-2009), Manchester City (2009-2013) en Liverpool (2013-2016).

  Bij Celtic wordt Toure herenigd met Brendan Rodgers, de Noord-Ierse trainer met wie hij ook al samenwerkte bij Liverpool. "Toure brengt tonnen ervaring mee naar Celtic en hij zal voor rust zorgen in onze jonge verdediging", aldus Rodgers op de clubwebsite.

  Toure won in Engeland onder meer twee titels en drie FA Cups. Hij speelde ook 118 interlands voor de Ivoriaanse nationale ploeg. In tegenstelling tot zijn broer speelde hij nooit voor KSK Beveren.

  Tweet: