• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Vries: "Als het podium in zicht is, gaat het mis voor de Nederlanders"

  De Vries: "We weten niet waar die terugvallen vandaan komen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Vries: "We weten niet waar die terugvallen vandaan komen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Karl Vannieuwkerke ontving gisteren in Vive le Vélo schrijver Elvis Peeters en de Nederlandse columniste Marijn de Vries. "Voor de Nederlanders gaat het in de grote rondes telkens mis als het podium in zicht komt. Naar de reden hebben we voorlopig nog het raden", besprak De Vries onder meer de terugval van Bauke Mollema in deze Tour.

  De Vries: "Geen idee waar die ronderenners plots vandaan komen"

  "We hebben een veelbelovende lichting ronderenners in Nederland, maar het gaat wel telkens mis als het podium in zicht komt", refereerde De Vries naar de terugvallen van Tom Dumoulin in de Vuelta, van Steven Kruijswijk in de Giro en van Bauke Mollema in de Tour.

  "We hebben het er in Nederland al vaak over gehad, maar voorlopig weten we nog niet wat de oorzaken van die inzinkingen zijn. En naar hoe onze renners dan wél op het podium kunnen komen, hebben we eveneens het raden."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  De Vries: "Opvallend hoe goed Astana presteert in slotweek grote rondes"

  In de Giro van dit jaar was het niet Kruijswijk, maar Vincenzo Nibali die als eindwinnaar uit de bus kwam. De Italiaan werd toen meermaals op een hoopje gereden, maar maakte zijn achterstand op het einde nog helemaal goed.

  "Het is opvallend hoe goed renners van Astana nog zijn in de slotweek van een grote ronde", kwam De Vries nog eens terug op een tweet die ze tijdens de Giro de wereld instuurde. "Ik vind dat daar de laatste tijd te weinig vragen bij worden gesteld." Gisteren zakte Astana-kopman Fabio Aru wel stevig door het ijs in de laatste bergrit van de Tour.

  Video player inladen ...

  Quintana: "Blij dat ik nog op het podium sta"

  Movistar-renners Nairo Quintana en Jon Izagirre namen plaats aan de tafel van Maarten Vangramberen. Quintana toonde zich al bij al tevreden met zijn podiumstek in deze Tour.

  Video player inladen ...

  De Vries: "Ploegen van zes renners in plaats van negen"

  De Nederlandse columnist Thijs Zonneveld, eerder al te gast in Vive le Vélo, schoof op Twitter enkele wijzigingen naar voren om de spanning in de Tour wat op te drijven. Eén daarvan was om met kleinere ploegen aan de start te komen. De Vries kon zich daarin vinden.

  Video player inladen ...

  Peeters schreef een gedicht over deze Ronde van Frankrijk:

  Video player inladen ...

  Sammy Neyrinck bracht de de kletsnatte afdaling van de Joux Plane schitterend in beeld:

  Video player inladen ...

  Een uitgebreid ritverslag:

  Video player inladen ...

  De integrale aflevering:

  Video player inladen ...