• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Ik wil heel goed zijn in Rio"

  Tim Wellens blonk uit in de Ronde van Polen.

  Tim Wellens heeft een van de vijf tickets voor wegrit op de Spelen beet. "Rio is een van mijn doelen en ik doe er alles aan om er in de best mogelijke conditie te starten", zegt hij.

  Gisteren heeft bondscoach Kevin De Weert zijn selectie voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. Tim Wellens is een van de vijf geselecteerde Belgen voor de wegrit. En hij mag ook de tijdrit afmalen.

  Tim Wellens heeft zijn ambitie voor de Spelen nooit weggestopt. "Rio is een van mijn doelen dit seizoen. Ik doe er alles aan om in de best mogelijke conditie aan de start te verschijnen."

  "Na de Ronde van Polen (die Wellens won) heb ik twee dagen gerust en sindsdien train ik weer hard om heel goed te zijn in Rio."

  "Ik heb ook besloten om geen criteriums te rijden. Volgende zaterdag start ik wel in de Clasica San Sebastian. Die koers, een week voor de wegrit, past perfect in de voorbereiding."

  "De wegrit is mijn hoofddoel en ik vind het goed dat die eerst plaatsvindt. Maar ik ben ook zeker gemotiveerd voor de tijdrit. De Spelen worden een unieke ervaring, ik ben heel benieuwd naar het olympisch dorp. Ik kijk er enorm naar uit."