• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tinkov: "Ik kom nog terug om de Tour de France te winnen"

  Oleg Tinkov: "Ik wacht op het einde van het tijdperk-Froome."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Oleg Tinkov: "Ik wacht op het einde van het tijdperk-Froome."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Voor de Tinkoff-ploeg van Oleg Tinkov is het een Tour de France om in te kaderen geworden. Met de groene trui, de bolletjestrui en drie ritzeges kan de Russische miljardair tevreden terug naar huis keren. "Ik ga wat relaxen, maar ik kom terug met een groot project."

  Tinkoff moest al vroeg afscheid nemen van Alberto Contador in deze Tour, maar met Peter Sagan en Rafal Majka heeft de Russische ploeg toch een meer dan knappe Tour afgewerkt. 

  Eigenaar Oleg Tinkov is in de wolken. "Ik ben heel tevreden over onze Tour. Drie dagen geel, drie ritoverwinningen, de bolletjestrui en de groene trui: ik kon niet meer verwachten van mijn laatste Tour de France."

  "Een mooiere manier om afscheid te nemen van de Tour bestaat niet. Ik ga nu een paar seizoenen rusten en relaxen met de familie in Rusland, maar daarna kom ik zeker terug met een nieuw groot project."

  "Ik heb mijn grootste doel nog niet bereikt. Dat is de Tour de France winnen. Maar zolang Chris Froome meedoet, zal dat niet lukken. Ik wacht op het einde van het tijdperk-Froome om terug te keren in het peloton. Maar één ding is zeker: ik kom terug om de Tour te winnen."

  "Sagan? Die heeft nergens toestemming voor nodig"

  Peter Sagan wil op de Olympische Spelen graag schitteren op de mountainbike, maar heeft toestemming nodig van Tinkov om af te zakken naar Rio. "Toestemming? Peter Sagan heeft nergens toestemming voor nodig", countert Tinkov bij Renaat Schotte.

  "Zijn verdienste voor de ploeg is zo groot, dat hij niets moet vragen. Dat hij daardoor de Vuelta mist, maakt niet zoveel uit. We hebben met Alberto Contador andere doelen in Spanje. Sagan zal in Canada rijden en ook daar maakt hij kans op de overwinning. Twee op een rij op het WK? Dat kan zeker en zou heel mooi zijn."

  De Jongh: "Het gaat de goede kant op met Contador"

  Tinkoff-ploegleider Steven de Jongh had het voor de rit nog even over Alberto Contador, die de Tour moest verlaten door ziekte en valpartijen.

  "Het gaat al iets beter met Alberto. Het heeft lang geduurd voor hij zich beter begon te voelen, maar nu gaat het dan toch de goede kant op."

  Wat brengt de rest van het seizoen voor Contador? "Hij wil goed zijn in de Vuelta en rijdt daarom volgende week al de Clasica San Sebastian. Daarna volgt de Ronde van Burgos, waarna hij met ambitie mag starten in de Ronde van Spanje."