• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sky: "Vandaag nemen we totaal geen risico's als dat niet moet"

  Het was afzien voor leider Chris Froome gisteren.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Het was afzien voor leider Chris Froome gisteren.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Chris Froome kwam gisteren hard ten val in de gele trui en had het niet gemakkelijk op de slotklim. De leider in de Tour staat vandaag met wat zorgen aan de start van de rit, maar bij Team Sky hebben ze er alle vertrouwen in. "Hij heeft enkel wat schaafwonden, het had veel erger kunnen zijn."

  Knaven: "Vandaag gaan we afwachten"

  In de afdaling richting sloklim schoof Froome uit over een natte witte streep op de weg. De gehavende kopman van Team Sky reed daarna de rit uit op de fiets van Geraint Thomas en beperkte zo het tijdsverlies op zijn concurrenten.

  Meer nog, door het wegvallen van Bauke Mollema liep hij zelfs uit op de nummer twee in de stand. "We mogen van geluk spreken", klinkt het vandaag bij ploegleider Servais Knaven. "Alles is ok met Chris, hij heeft enkel wat schaafwonden."

  "Het had veel erger kunnen zijn. Als je ziet wat er met andere renners is gebeurd, had zijn Tour de France gedaan kunnen zijn. Iedereen zegt dat de Tour over is omdat Froome te sterk is, maar je ziet dat een ongeluk snel gebeurd is."

  "Door omstandigheden heeft hij nog tijd gewonnen op de tweede in de stand. Al bij al heeft hij het goed gedaan op een fiets die niet van hem is."

  "Vandaag gaan we afwachten. We zijn goed voorbereid op regenweer en hebben zelfs de bandenspanning aangepast. Dat kan ons wat tijd kosten bij droog weer, maar we nemen geen onnodige risico's meer als dat niet moet. Ik zal tevreden zijn als de rit achter de rug is."

  Poels: "De Tour is pas over in Parijs"

  Wout Poels bleef op de slotklim bij zijn kopman en blikt voor de start van de rit van vandaag nog eens terug. "Het was wel wat emotioneel. Vallen in de gele trui is altijd vreemd. Het was een zware dag. Vandaag wordt het opnieuw opletten want het gaat regenen. Zeker geen risico's nemen is de boodschap. Het zou zonde zijn mocht een valpartij alles verknallen voor ons."

  Thomas: "Het was vreemd om Chris op de grond te zien liggen"

  Geraint Thomas gaf gisteren zijn fiets aan Froome in de afdaling richting de slotklim. "Hij deed het niet slecht met die fiets", klinkt het vandaag bij Renaat Schotte. "De ploegleiding vroeg hem of hij opnieuw wilde wisselen naar zijn gewone fiets, maar het ging goed op die van mij."

  "Het was wel een beetje vreemd om hem daar op de grond te zien liggen, maar gelukkig is alles ok met hem. Vandaag willen we het rustig aan doen en zeker geen stress hebben. Als hij bij de grote jongens de top van de Joux Plane over kan geraken, moet een derde Tourzege binnen zijn."

  Wat brengt de rest van het seizoen nog voor Thomas? "De wereldkampioenschappen zijn belangrijk. Cavendish wil me er heel graag bij hebben voor de wegrit en ook de individuele tijdrit en de ploegentijdrit moeten me liggen."

  "Maar ik heb nog niet veel aan de rest gedacht, laat ons eerst vandaag maar tot een goed einde brengen."