• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sagan pakt de Superstrijdlust voor De Gendt en Pantano

  Sagan was vandaag ook mee in de ontsnapping van de dag.

  Peter Sagan (Tinkoff) heeft voor de eerste keer de Superstrijdlust van de Tour gewonnen. De Slovaakse wereldkampioen heeft dat vooral te danken aan zijn drie ritzeges en zijn aantrekkelijke koersstijl. Thomas De Gendt werd tweede, Jarlinson Pantano derde.

  Sagan reed, net als vorig seizoen, een Ronde van Frankrijk om u tegen te zeggen. De wereldkampioen, die eerder dit seizoen ook al de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem won, pakte drie ritzeges en mag morgen met zijn vijfde opeenvolgende groene trui staan pronken op het eindpodium in Parijs.

  Sagan was ook vandaag mee in de juiste ontsnapping en gaat in de einduitslag mederitwinnaars Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en Jarlinson Pantano (IAM Cycling) vooraf. Ook Greg Van Avermaet (BMC) was één van de acht genomineerden.

  Voor Sagan is het de eerste keer dat hij de Superstrijdlust wint. Vorig seizoen moest hij die trofee aan Romain Bardet laten. De Superstrijdlust wordt sinds 1956 uitgedeeld. Eddy Merckx (4x), Eddy Pauwels, Rik Van Looy en Paul Wellens zijn de enige Belgen op de erelijst.

  De organisatie deelde het nieuws zelf mee op Twitter: