• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olympique Marseille stelt Gunter Jacob voor als sportief directeur

  Jacob moet Marseille opnieuw naar de top van het Franse voetbal loodsen.

  Gunter Jacob gaat aan de slag als sportdirecteur bij Olympique Marseille. Dat meldt de Franse topclub vandaag. In een mededeling spreekt eigenares Margarita Louis-Dreyfus haar vertrouwen in onze landgenoot uit: "Jacob zal onze club dit seizoen naar resultaten leiden".

  Gunter Jacob was tussen 2011 en begin 2015 aan de slag als technisch directeur bij Racing Genk. Daarna richtte hij samen met Dirk Degraen, eveneens ex-Genk, een adviesbureau op.

  Jacob moet de vorige club van Rode Duivel Michy Batshuayi opnieuw naar successen leiden na enkele mindere seizoenen. "Hij heeft veel kennis en ervaring", zegt Margarita Louis-Dreyfus in de mededeling.

  "Jacob bewees in het verleden al dat hij iets kan opbouwen en bovendien hecht hij ook aandacht aan de ontwikkeling van jonge spelers. Ik geloof er rotsvast in dat hij Marseille opnieuw naar resultaten zal leiden die van de club verwacht worden."

  Belgische connectie

  De zakenvrouw van Russische origine verwees ook nog eens naar de uitstekende connectie tussen Marseille en ons land. "In het verleden hebben Belgische coaches al goede resultaten geboekt met onze club", aldus Louis-Dreyfus, die verwees naar Raymond Goethals en Eric Gerets.

  Tweet: