• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "We doen mee, maar onze Tour is nog niet top geweest"

  Lefevere: "Het zit voorlopig niet echt mee"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Lefevere: "Het zit voorlopig niet echt mee"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Karl Vannieuwkerke ontving gisteren in Vive le Vélo Etixx-Quick Step-teammanager Patrick Lefevere en handbiker Jonas Van de Steene. "We doen mee, maar natuurlijk kon het wel beter", evalueert Lefevere de Tour van zijn team tot dusver.

  Lefevere: "Het zit niet echt mee"

  Er staan nog twee etappes op het programma, maar Patrick Lefevere keek gisteren toch al eens terug op de Tour van Etixx-Quick Step. "Het kon natuurlijk beter", was de teammanager duidelijk. "We doen mee in deze Tour, maar de ploeg heeft al wel wat pech gehad."

  Etixx moet het voorlopig doen met een ritzege. Zondag krijgt Marcel Kittel op de Champs-Elysées wel een uitgelezen kans om dat aantal te verdubbelen. "Maar dan zal alles moeten meezitten", tempert Lefevere de verwachtingen.

  Video player inladen ...

  Lefevere: "Sky bood Poels het dubbele van wat hij bij ons verdiende"

  Na zijn val kon Chris Froome gisteren alweer rekenen op een ijzersterke Wout Poels. Tot twee jaar geleden reed de Nederlander nog in dienst van Lefevere.

  "Poels kwam bij ons terug na zijn verschrikkelijke val en presteerde met ups en downs. Maar dan kwam Sky op de proppen en daar kon Poels dubbel zoveel verdienen als bij ons. Dan moet je passen."

  Of Froome zonder Poels in de problemen zou zijn gekomen? Lefevere denkt van niet. "Froome heeft een sterk karakter. Hij heeft moeilijke tijden beleefd en dan word je door een val niet zo snel uit je lood geslagen."

  Video player inladen ...

  Martin: "Ik mikte op ritwinst"

  Over de Tour van Daniel Martin is Lefevere tevreden, al had hij de Ier graag een rit zien winnen. Martin zat gisteren aan de tafel van Maarten Vangramberen en gaf aan dat hij met zijn aanval op de slotklim een gooi deed naar de ritzege. "Het doel van mijn aanval was niet om te klimmen in het algemeen klassement, maar om de etappe te winnen."

  Video player inladen ...

  Van de Steene: "Ik train 20 à 25 uur per week"

  Handbiker Jonas Van de Steene stoomt zich klaar voor Rio. Hij doet dat onder meer in de Bakala Academy, waar zijn prestaties wetenschappelijk worden opgevolgd. "Ik train 20 à 25 uur per week", aldus Van de Steene.

  Video player inladen ...

  Het tragische verhaal van Thierry Claveyrolat:

  Video player inladen ...

  Herbekijk hier het uitgebreide ritverslag nog eens:

  Video player inladen ...

  Herbekijk Vive le Vélo van 22 juli:

  Video player inladen ...