• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome: "Alsof ik mijn eerste Tour win"

  Froome was heer en meester in deze Tour de France.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Froome was heer en meester in deze Tour de France.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Chris Froome (Sky) wint zonder ongelukken morgen voor de derde keer de Tour de France. Froome werd perfect omringd gedurende drie weken en ondervond weinig tegenstand van zijn concurrenten. "Het is ongelooflijk, het is zo een geweldig gevoel."

  Toch was het even schrikken gisteren, Froome viel namelijk in de afdaling van de Montée de Bisanne.

  De renner vertelde na afloop van de voorlaatste etappe aan Sporza dat hij weinig heeft overgehouden aan zijn schuiver: "Het voelde zelfs alsof mijn benen van vandaag beter waren dan die van gisteren. Na de val had ik natuurlijk wat minder over tijdens de finale, maar al bij al was het niet zo erg."

  "Vandaag draaide alles om veilig blijven, ik had tenslotte ook die vier minuten voorsprong in het klassement, wat toch wel voor wat rust zorgde."

  Froome wint na zijn overwinningen van 2013 en 2015 nu dus voor de derde keer de Tour de France: "Het is ongelooflijk, het is zo een geweldig gevoel. Ik ervaar een gevoel van iets bereikt te hebben, maar tegelijk ook opluchting. Het voelt aan alsof ik mijn eerste Tour win. Het is een onbeschrijflijk gevoel."

  Yates pakt witte trui in tweede Tour-deelname: "Veel geleerd"

  Adam Yates (Orica) was een van de verrassingen van deze Tour. De jonge Brit eindigt in zijn tweede Tour vierde in het eindklassement en pakte de witte trui als beste jongere. Maar ook hij kon Froome nooit echt bedreigen.

  "Het is niet altijd evident om na drie zware weken in de Tour nog aan te gaan vallen. Iedereen is moe, en de risico’s zijn groot in een gevaarlijke afdaling als die van vandaag."

  "Ik ben heel tevreden met wat ik hier getoond heb. Het is nog maar de tweede keer dat ik de Tour rij en ik ben nog altijd maar 23 jaar. Ik heb nog vele jaren voor me liggen en dit jaar heb ik enkele belangrijke lessen geleerd en veel ervaring kunnen opdoen."

  Kan Yates ooit een gooi doen naar de eindoverwinning? "Moeilijk om te zeggen, alles is mogelijk. Ik ga hard blijven werken en trainen en ik ben er zeker van dat ik in de toekomst terug zal zijn om die gele trui mee naar huis proberen te nemen", besloot de renner.