• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contractverlenging stuwt Boonen naar zege in Ronde van Wallonië

  Voor Boonen is het de eerste overwinning van het seizoen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen heeft de openingsrit gewonnen in de Ronde van Wallonië. Zijn contractverlenging bij Etixx-Quick Step gaf hem vleugels in de massaspurt in Mettet, meteen zijn eerste succes van het seizoen.

  Vijf hellingen zorgden voor wat reliëf in de openingsetappe van Charleroi naar Mettet, maar een massasprint was het meest waarschijnlijke scenario. 

  Toch probeerden enkele avonturiers de sprint te vermijden. Bonnafond (AG2R), Koeznetsov (Katjoesja) en Deruette (Wallonie-Bruxelles) namen het voortouw en sprokkelden vijf minuten bij elkaar. Vijftig kilometer voor de streep was hun vluchtliedje uitgezongen.

  Het signaal voor onder anderen Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Kolobnev (Gazprom-Rusvelo) om nog een uitval te doen, maar ook zij bleven niet uit de greep van de sprintersploegen. 

  In de onvermijdelijke massasprint was Etixx-Quick Step op de afspraak. Nog geen 24 uur na zijn contractverlenging bedankt Tom Boonen al met zijn eerste zege van het seizoen. Hij pakt ook de leiderstrui.

  Boonen: "Met beste sprint mogelijk naar Qatar trekken"

  "Ik wou heel graag een etappezegge en die heb ik nu al binnen", zei Boonen. "De andere ritten zijn niet zo evident voor de sprinters, dus ik moest nu echt mijn kans grijpen."

  "Het was een zware en lange sprint, maar ik werd perfect gelanceerd. Ik ben dan ook heel gelukkig. Niki Terpstra heeft de Ronde van Wallonië in 2015 gewonnen door de eerste etappe op zijn naam te schrijven."

  "Ik wil mijn beste niveau halen op het WK in Qatar. Het komt er dus op aan om goed te presteren in de volgende wedstrijden, de concentratie te behouden en met de beste sprint mogelijk in Qatar aan te komen."

  Uitslag rit 1:

  1. Tom Boonen 178,3 km in 4u15'32"
  2. Jonas Vangenechten z.t.
  3. Arnaud Démare (Fra) z.t.
  4. Matteo Trentin (Ita) z.t.
  5. Baptiste Planckaert z.t.
  6. Kenny Dehaesv z.t.
  7. Boris Vallée z.t.
  8. Bert Van Lerberghe z.t.
  9. Bryan Alaphilippe (Fra) z.t.
  10. Gerry Druyts z.t.

  Klassement na rit 1:

  1. Tom Boonen 4u15'22"
  2. Jonas Vangenechten op 4"
  3. Viacheslav Koeznetsov (Rus) z.t.
  4. Arnaud Démare (Fra) op 6"
  5. Guillaume Bonnafand z.t.