• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Heel blij dat ik bij Etixx-Quick Step kan blijven"

  Boonen is opgelucht dat hij bij EQS blijft.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen is "opgelucht" dat hij zijn contract bij Etixx-Quick Step kon verlengen. "Dit is mijn tweede familie, ik zag me niet in een ander truitje koersen", zegt hij.

  Gisteren maakte EQS-manager Patrick Lefevere in Vive Le Vélo bekend dat Tom Boonen bij de ploeg blijft en zijn carrière volgende lente zal afsluiten na Parijs-Roubaix.

  Er was dus lang onduidelijkheid waar de toekomst van Tom Boonen lag. De 35-jarige succesvolle renner is dan ook blij dat alles opgeklaard is.

  "Ik ben heel gelukkig en opgelucht dat we tot een akkoord zijn gekomen", zegt de ex-wereldkampioen en veelwinnaar in de klassiekers.

  "Het is belangrijk dat ik bij de ploeg kan blijven waar ik zo goed als mijn hele carrière al bij rijd (sinds 2003 red.). Ik maakte er zo veel mooie momenten mee en bereikte grote doelen."

  "Ik ken er iedereen en beschouw de ploeg als mijn tweede familie. En eerlijk, ik zag me niet in een ander truitje rondrijden. Het wordt geweldig om met deze sterke ploeg nog een nieuw avontuur in de kasseiklassiekers te beleven."

  Boonen: "Stoppen na Parijs-Roubaix is ideaal"

  "Ik moet uitmaken wat ik wilde. Bij een nieuwe uitdaging kon ik nog twee jaar koersen. Maar ik besliste toch om bij mijn eerste plan te blijven en in 2017 na Parijs-Roubaix te stoppen."

  "Ik heb er lang over nagedacht, maar dan kun je blijven doen. Heb dan maar beslist om daar te stoppen. Als er ooit een ideaal moment komt, is het daar, waar alles begon."

  "De kans is er dat ik er nog eens kan winnen en ik wil het proberen. Als het niet lukt, zal ik me niet slecht voelen. Het niet-proberen zou me meer pijn doen."

  De aankondiging van Lefevere in Vive Le Vélo

  Video player inladen ...

  Terpstra is blij op de teambus