• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants: "Raar dat ik geen enkele goede dag had deze Tour"

  Jan Bakelants is niet tevreden over zijn eigen Tour.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jan Bakelants heeft met Romain Bardet een ploegmakker op het eindpodium van de Tour. Toch is de enige Belg bij AG2R niet tevreden over zijn eigen Ronde van Frankrijk. "Ik blijf het raar vinden dat ik er op het einde niet doorkwam."

  Bardet won gisteren de etappe en deed daardoor een uitstekende zaak in het klassement. "De ploeg steeg daardoor wat boven zichzelf uit vandaag", klonk het bij een uitgeregende Jan Bakelants na de etappe richting Morzine.

  "We waren talrijk aanwezig en het doet deugd dat we naar huis mogen gaan met een tweede plaats in de Tour. Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor onze ploeg. Na de Dauphiné is het gekanteld. Daarin waren we collectief sterk, maar een tweede plaats in de Tour hadden we ook niet verwacht."

  Over zijn eigen prestatie is Bakelants minder tevreden. "Ik heb mijn ding kunnen doen voor de ploeg, maar voor de rest was het niet zo goed deze Tour. Het was zelfs slecht. Dat is niet plezant voor mij, maar ondanks mijn mindere Tour is het toch een succes geweest voor de ploeg."

  "Ik ga er niet te lang bij stilstaan, maar ga wel kijken wat de oorzaak is van mijn mindere prestatie. Het is raar dat ik op drie weken geen enkele goede dag had. De valpartij heeft zeker zijn gevolgen gehad, maar dat ik er op het einde niet meer doorkwam, blijf ik vreemd vinden."

  "Feesten in Parijs? We zien wel of ik wat langer kan blijven"

  Bakelants werd tijdens de Tour vader van een dochtertje en ook dat was niet gemakkelijk. "Het was mentaal wel zwaar om er niet bij te kunnen zijn. Ik wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar toch ook wat deelnemen aan de feestelijkheden in Parijs. We zijn tenslotte tweede met de ploeg en ook ik heb daar drie weken hard voor gewerkt. We zien wel of ik nog een dagje langer van vrouw en kind kan wegblijven."