• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht verhuurt Leya Iseka aan Olympique Marseille

  Leya Iseka poseerde al met het truitje van zijn nieuwe club.

  Anderlecht leent Aaron Leya Iseka het komende seizoen uit aan Olympique Marseille. De 18-jarige spits moet er de leemte opvullen die zijn oudere broer Michy Batshuayi heeft achtergelaten na zijn transfer naar Chelsea.

  Leya Iseka doorstond deze ochtend met succes de medische tests en trok al mee met de spelersgroep naar Aix-la-Chapelle, waar Marseille dit weekend een toernooi speelt.

  "Ik heb voor Marseille gekozen omdat het een grote club is", aldus Leya Iseka in een eerste reactie op de website van Marseille. "Ik wilde nieuwe lucht opsnuiven en na overleg met mijn broer besloot ik dat Marseille de ideale club is om me verder te ontwikkelen."

  Leya Iseka werd opgeleid bij Anderlecht, maar zijn grote doorbraak laat voorlopig nog op zich wachten. Vorig seizoen kwam hij door een zware knieblessure nauwelijks in actie. Zijn contract bij Anderlecht loopt nog tot 2020.

  Tweet: