• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Dumoulin moet de Tour in tranen verlaten

  Tom Dumoulin kruipt recht na zijn val in de 19e etappe.

  Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) heeft moeten opgeven na een val in de Alpen. De Nederlander verliet het toneel met een gehavende pols. Komen de Olympische Spelen in gevaar voor de chronospecialist?

  Tom Dumoulin liep averij op in de 19e etappe van de Ronde van Frankrijk, een stevige Alpenetappe.

  In de aanloop naar de Montée de Bisanne, op 61 kilometer van de streep, kletste de Nederlander tegen het asfalt. De Eritreër Daniel Teklehaimanot tikte de tweevoudige ritwinnaar nog aan ook.

  Dumoulin moest afstappen en verliet de Tour in de ziekenwagen. De tranen rolden over zijn wangen.

  Op 10 augustus staat de olympische tijdrit op zijn programma. Haalt Dumoulin die afspraak?

  Bekijk de val van Dumoulin en zijn aankomst bij de dokter

  Video player inladen ...

  Dumoulin: "Als ik mijn vorm kan aanhouden, zal ik er dicht bij zijn"

  Voor de start van de 19e rit zag de Tom Dumoulin de Spelen nog helemaal zitten.

  Geletruidrager Froome wil net als Dumoulin schitteren in de olympische tijdrit, maar tipt de Nederlander als grote favoriet omwille van het parcours. Dumoulin zelf blijft er relatief rustig bij. Dat vertelde hij vanmiddag voor de start van de 19e rit aan Sporza.

  "Ja, als ik de vorm van de laatste weken kan aanhouden, zal ik er zeker dicht bij zijn. Gisteren was meer een parcours voor Froome. In Rio lijkt het traject meer op dat van de eerste tijdrit in deze Tour die ik wist te winnen. In dat opzicht zit hij met zijn voorspelling dus zeker in de buurt."

  Drie dagen voor de tijdrit, staat in Rio de olympische wegrit op het programma. Gaat Dumoulin ook daar zijn kans gaan? "Als ik goede benen heb, ga ik het daar ook proberen, maar als ik voel dat ik voor de 40e plek aan het rijden ben, laat ik het zo."

  "Dan zal ik vooral de ploeg proberen helpen daar waar ik kan en wat extra energie sparen. Normaal is drie dagen recuperatietijd wel altijd voldoende. We zullen zien."