• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Samenwerking Cilic en coach Ivanisevic loopt ten einde

  De wegen van Ivanisevic en Cilic lopen vanaf vandaag uiteen.

  Er komt een einde aan de tandem Marin Cilic (ATP-12)-Goran Ivanisevic. De samenwerking tussen de Kroatische tennisser en zijn landgenoot stopt met onmiddellijke ingang. De twee behaalden hun grootste succes met de overwinning van Cilic op de US Open in 2014.

  Goran Ivanisevic stond tijdens zijn carrière te boek als een van de beste grassspelers ter wereld. De Kroaat was berucht om zijn harde opslag en won in 2001 als nummer 125 van de wereld Wimbledon. Sinds september 2013 was hij aan de slag als coach van zijn landgenoot Marin Cilic.

  Met de 27-jarige Cilic won hij als coach de US Open in 2014, maar nu stopt de samenwerking. Cilic maakte het nieuws zelf bekend op zijn website. "Ik werk niet langer samen met mijn coach Goran Ivanisevic. We hebben de voorbije jaren veel successen behaald, zeker met de winst op de US Open."

  "Het was een eer om met Goran samen te werken en ik heb ervan genoten. Hij heeft me geholpen bij het bereiken van veel doelen, maar jammer genoeg lopen onze wegen nu uiteen."

  Herbeleef hieronder nog eens de Wimbledon-zege van Ivanisevic: