Ga naar de inhoud

meest recent

      Sam Allardyce volgt Hodgson op als Engels bondscoach

       vr 22 juli 2016 16:47
      Sam Allardyce moet Engeland naar het WK 2018 loodsen.
      De Engelse voetbalbond heeft Sam Allardyce officieel voorgesteld als bondscoach. Hij verlaat Sunderland om de Engelse nationale ploeg onder zijn hoede te nemen. Hij tekent een contract voor twee jaar.

      Het EK-debacle in Frankrijk kostte bondscoach Roy Hodgson de kop. De Engelse bond ging naarstig op zoek naar een opvolger en kwam bij Sam Allardyce (Sunderland) en Steve Bruce (Hull City) terecht.

      De 61-jarige Allardyce wint het pleit en tekent een contract voor twee jaar. De kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland is vanzelfsprekend het hoofddoel.

      De voormalige verdediger van Bolton Wanderers kan teren op jaren ervaring als trainer. Hij stond 467 matchen aan de zijlijn in de Premier League bij onder meer Sunderland, Newcastle United en West Ham United.

      "Ik ben vereerd met de keuze van de Engelse bond", zegt Allardyce. "Ik zal er alles aan doen om Engeland goed te laten presteren en de natie het succes te geven dat de fans verdienen."

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.