• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Riis is terug van weggeweest: "Wil jonge Deense talenten ondersteunen"

  Na een jaar afwezigheid, begint Riis aan een nieuw wieleravontuur.

  Bjarne Riis maakte in maart van vorig jaar een einde aan zijn samenwerking met Oleg Tinkov, de Russische geldschieter van het toenmalige Saxo Bank-Tinkoff. Na een sabbatical is Riis nu klaar voor een gloednieuw wielerproject. "Ik wil de toekomst van het Deense wielrennen verzekeren."

  Voormalig Tourwinnaar Bjarne Riis werkt met zijn zakenpartner Lars Seier Christensen, de mede-eigenaar van Saxo bank, mee aan de uitbouw van een nieuwe Deense wielerploeg.

  "Wij hebben besloten het sponsorschap van Team Trefor op ons te nemen en de naam van de ploeg te veranderen in Team Virtu Pro-Veloconcept."

  "Met dit team willen we jonge talenten een kans geven en de toekomst van het Deense wielrennen verzekeren. Op termijn is het de bedoeling om een licentie te halen voor de World Tour."

  Team Virtu Pro-Veloconcept zal voor het eerst te bewonderen zijn in de Ronde van Denemarken die van start gaat op 27 juli en loopt tot 31 juli.

  De carrière van Riis tot nog toe

  Bjarne Riis won in het begin van de jaren '90 vijf ritten in de Ronde van Frankrijk en behaalde in 1996 zelfs de eindzege. Door die overwinning is hij tot op vandaag nog altijd de enige Deen die ooit de Tour heeft kunnen winnen.

  In de jaren daarna reed Riis vooral in dienst van zijn jongere ploeggenoot Jan Ullrich, die in 1997 op zijn beurt de Tour won. De 52-jarige Deen zette in 2000 een punt achter zijn profcarrière om ploegleider te worden bij CSC, het latere Saxo Bank-Tinkoff.

  Daar kneedde hij onder anderen Carlos Sastre, Andy Schleck en Alberto Contador tot Tourwinnaars. Met zijn nieuwe team stort Riis zich nu op het Deense wielertalent.