• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Poetin: "Er is en mag geen plaats zijn voor doping"

  Poetin is zelf een fervente ijshockeyfan.

  Een dag na de uitsluiting van alle Russische atleten van de Olympische Spelen heeft ook de machtigste man van Rusland gereageerd. President Vladimir Poetin schuwde politieke oorlogstaal en had het vooral over de dopingstrijd in zijn land.

  Gisteren handhaafde het Internationaal Sporttribunaal TAS de schorsing die de Internationale Atletiekfederatie had uitgesproken tegen alle Russische atleten op de Olympische Spelen. Over enkele dagen wordt een standpunt verwacht van het Internationaal Olympisch Comité over de andere Russische sporters.

  Poetin trok een soort boetekleed aan. "Het officiële standpunt van Rusland, de regering en de president is dat er geen plaats is en mag zijn voor doping in de sport."

  Poetin heeft aan het Russische Olympische Comité gevraagd om een nieuwe onafhankelijke en publieke organisatie op te richten om de strijd tegen doping in Rusland te organiseren. "Om die organisatie te leiden hebben we iemand nodig die geen banden heeft, een volkomen onberispelijke reputatie heeft en gerespecteerd wordt door de olympische familie."

  "We hebben zo iemand in ons land. Vitali Georguievitsj Smirnov. Hij is decaan van het IOC en al lid sinds 1971." Poetin voegde ook toe dat de organisatie behalve Russische experts ook buitenlandse medewerkers moet aanstellen.