• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  NBA verplaatst All Star-wedstrijd door omstreden toiletwet

  Het is nog niet geweten waar de All Stars wel zullen plaatsvinden.

  De NBA ziet af van zijn All Star-wedstrijd in Charlotte (North Carolina). De organisatie gaat niet akkoord met een onlangs gestemde toiletwet voor transgenders en wil daarom de plaats van het gebeuren veranderen naar een andere stad. "Die toiletwet druist in tegen onze ideeën over respect, gelijkheid en diversiteit."

  Het NBA All Star-Game is al sinds jaar en dag een traditie in de Verenigde Staten. Elk seizoen spelen de beste twaalf spelers uit de Eastern Conference tegen hun tegenhangers uit de Western Conference.

  Voor de editie van 2017 zou Charlotte oorspronkelijk de gaststad worden, maar daar ziet de NBA nu van af. De organisatie kan zich niet verzoenen met een onlangs gestemde toiletwet in de staat North Carolina.

  De wet, die transgenders verplicht om het toilet van hun oorspronkelijk geslacht op te zoeken, zorgt voor heel wat controverse en is in strijd met de waarden van de NBA. "Het druist in tegen onze ideeën over respect, gelijkheid en diversiteit. De toiletwet schept op die manier een ongunstig klimaat voor ons All Star-evenement."

  "We willen niet in het epicentrum van deze discussie belanden en daarom zullen we een nieuwe gaststad bekendmaken in de komende weken. Een nieuwe kandidatuur van Charlotte voor 2019 behoort uiteraard wel nog tot de mogelijkheden."