• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moment van Michel: "Het lef en de koersintelligentie van Bardet"

  Romain Bardet bezorgde de Fransen vandaag een eerste ritoverwinning in deze Tour.

  Bauke Mollema (Trek-Segafredo) tuimelde door een val van het Tourpodium en ook geletruidrager Froome (Sky) maakte kennis met het asfalt. Maar in de spektakelrijke rit had Michel Wuyts ook oog voor de aanvalsdrift van de eerste Franse ritwinnaar in deze Ronde van Frankrijk: Romain Bardet (AG2R).

  "De 25-jarige Fransman had als enige het lef om op 12 kilometer van het einde in de aanval te gaan. De anderen durfden dat niet, of zijn daar niet toe in staat." 

  "Ik wist dat Bardet zoiets in petto had. Hij is misschien wel ook zo intelligent dat hij wist wanneer hij dat moest doen: in een gladde afdaling, waarin er verschillende renners tegen de vlakte zijn gegaan."

  "De laatste 50 meter was Bardet zo door het dolle heen dat hij vergat te sprinten tot de eindstreep. Zo verloor hij nog kostbare seconden voor het algemene klassement. Bardet prijkt nu op een tweede plaats in de stand op vier minuten van leider Froome."

  "Intelligentie en koersen op instinct levert altijd spektakel op. Chapeau Bardet!"

  Bekijk hier nog is de zegetocht van Romain Bardet in de 19e rit:

  Video player inladen ...