Ga naar de inhoud

meest recent

      KV Oostende bevestigt "grootste uitgaande transfer" van Jordan Lukaku naar Lazio

       vr 22 juli 2016 19:53
      Lukaku legde vandaag met succes medische tests af.
      De transfer van Jordan Lukaku naar Lazio is helemaal afgerond. De linksachter verlaat KV Oostende en tekent in Rome een contract voor drie seizoenen. "Hij is met stip de grootste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis", schrijft KV Oostende.

      De transfer van de jongste van de broers Lukaku is geen verrassing. Gisteren kwam Lukaku aan in Rome, vandaag legde hij medische tests af bij Lazio. Het was alleen nog wachten op een officiële mededeling van de clubs.  

      Zowel KV Oostende als KVO-voorzitter Marc Coucke bevestigde de transfer  iets na 19u. "Bedankt dat we jouw talent mochten beginnen kneden, we zijn fier op ons werk en nog meer op jou. Succes bij Lazio", schreef Coucke op Twitter.

      Jordan Lukaku speelde sinds 2013 bij KV Oostende. De kustploeg huurde de jonge speler eerst een seizoen van Anderlecht, waarna het de linksachter definitief aantrok. Bij Oostende groeide hij uit tot een vaste waarde. In zijn tweede seizoen werd hij verkozen tot speler van het seizoen.

      "Jordan Lukaku komt met stip op nummer één in de lijst van grootste, uitgaande transfers in de clubgeschiedenis", schrijft Oostende. "Het vorige record stond op naam van Bjorn Renty uit 1994. Hij verkaste naar Cercle Brugge voor zo'n 450.000 euro, Lukaku vertrekt nu voor een veelvoud."

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.