• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-KBVB-voorzitter Jan Peeters (82) is overleden

  Jan Peeters (foto uit 2006) is overleden.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Belgische voetbalwereld neem afscheid van Jan Peeters. Hij was voorzitter van de Belgische voetbalbond van 2001 tot 2006, een woelige periode en hij was ook ondervoorzitter bij het BOIC. Hij is 82 jaar geworden en stierf in het ziekenhuis.

  Jan Peeters kwam al in 1971 bij de voetbalbond terecht. Hij werkte zich vanuit de juridische dienst op naar het uitvoerend Comité. In de jaren 90 was hij ondervoorzitter en nam hij functies op bij de Europese voetbalbond UEFA en de wereldvoetbalbond FIFA.

  In 2001 volgde hij Michel D'Hooghe op als voorzitter van de voetbalbond. Onder zijn bewind haalden de Rode Duivels het WK 2002 wel, maar misten ze het EK 2004 en het WK 2006.

  Naast de mindere sportieve prestaties, kreeg Peeters ook met de zaak-Ye te maken, een grote omkoopzaak vanuit de Chinese gokmaffia. In 2006 droeg hij de scepter van de bond over aan François De Keersmaecker.

  Peeters was van 1984 tot 1996 ook ondervoorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Hij was delegatieleider op de Spelen van Barcelona en Atlanta.

  Ook buiten de sportwereld kon Peeters zijn stempel drukken. Als jeugdrechter hielp hij om jeugdstraffen te hervormen.

  De Keersmaecker: "Grote staat van verdienste"

  Huidig KBVB-voorzitter François De Keersmaecker volgde in 2006 Jan Peeters op. "Hij werd enorm gerespecteerd en we leven met de hele KBVB mee met zijn familie en vrienden", meldt hij.

  "Hij heeft een grote staat van verdienste bij de bond en vulde een lange tijd belangrijke posities in. Ook bij de UEFA en FIFA werd hij enorme gerespecteerd."