• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dortmund koopt nu ook Schürrle en herenigt koningskoppel WK-finale 2014

  Schürrle is al de achtste zomerversterking van Dortmund.

  André Schürrle speelt komend seizoen bij Borussia Dortmund. De Duitse international trekt de deur van Wolfsburg achter zich dicht en ondertekende bij de Duitse vice-kampioen een contract voor vijf jaar. Bij Dortmund vindt Schürrle zijn WK-maatje Mario Götze terug.

  De Dortmundse koophonger lijkt niet te stillen. Eén dag na de overgang van Mario Götze heeft de vicekampioen nu ook André Schürrle (25) aangetrokken. Götze en Schürrle speelden in 2014 nog samen Argentinië in de vernieling tijdens de WK-finale in Brazilië.

  Naar verluidt heeft de vice-kampioen 30 miljoen euro neergeteld voor de dribbelaar. Schürrle ondertekende vandaag een contract tot juni 2021. "Borussia Dortmund is een Europese topclub en ik weet uit eigen ervaring hoe sterk deze ploeg wel is", wist de ex-speler van Leverkusen en Chelsea.

  Ook de clubleiding is in de wolken met deze nieuwe transfer: "André is ondanks zijn leeftijd een zeer ervaren speler. Bovendien is hij niet te beroerd om zijn verdedigende werk  in functie van het team op te knappen. In dat opzicht zullen zijn kwaliteiten zeker bij onze ploeg passen."

  Schürrle speelde 55 keer voor Duitsland en was daarin goed voor 22 doelpunten. Ook was hij afgelopen seizoen nog aan het werk in de Ghelamco Arena. De vleugelaanvaller viel toen voor Wolfsburg in tijdens de achtste finale van de Champions League (foto).

  Overzicht zomertransfers Borussia Dortmund

  • André Schürrle (Vfl Wolfsburg)
  • Mario Götze (Bayern München)
  • Ousmane Dembélé (Stade Rennes)
  • Sébastian Rode (Bayern München)
  • Raphaël Guerreiro (Lorient)
  • Marc Bartra (FC Barcelona)
  • Emre Mor (FC Nordsjaelland)
  • Mikel Merino (Osasuna)

  Bekijk hieronder nog eens de assist van Schürrle naar Mario Götze in de WK-finale: