• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt: "Mijn kaars doofde uit op de eerste lange klim"

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) in de aanval met ploegmaat Tony Gallopin.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Samen met ploegmaat Tony Gallopin, allebei Lotto-Soudal, heeft Thomas De Gendt vandaag opnieuw voor een offensief gekozen. Voor de ritwinnaar op de Mont Ventoux was het evenwel over en uit na de eerste lange klim. "Dat kan al eens gebeuren na drie weken Tour."

  Thomas De Gendt wilde zich vandaag nog eens tonen in de Tour, maar besefte al snel dat hij niet de benen van op de Mont Ventoux had.

  “Het plan was om van bij de start samen met Tony (Gallopin, red.) weg te rijden, omdat in zulke etappes wie zin heeft meestal wel weggeraakt. Ik voelde me oké en het tempo was ook meer dan behoorlijk."

  "Maar op de eerste lange klim liepen de benen vol en doofde mijn kaars uit. Dat kan al eens gebeuren na drie weken Tour. Ik wou vanaf dan gewoon nog wat bergpunten sprokkelen om mijn tweede plaats in dat klassement veilig te stellen."

  "Het was duidelijk dat de kopgroep het niet tot het einde zou uitzingen en dus liet ik me rustig uitzakken. Morgen is er nog een dag.”

  De Gendt: "Ik kan me inbeelden dat het daar gevaarlijk kan zijn"

  In de gevaarlijke afdaling waar gele trui Froome (Sky) en ex-Tourwinnaar Nibali (Astana) tegen de grond gingen, deed De Gendt het rustig aan.

  "Ik bleef kalm in de afdaling, maar kan me wel inbeelden dat het daar gevaarlijk kan zijn met een hoge snelheid. Gisteren reden we daar naar boven in de klimtijdrit. Er stonden toen al veel namen op de grond gekalkt en dat maakt het wegdek spekglad wanneer het regent."

  "Van de val van Mollema heb ik niet veel gezien. Ik werd wel voorbij geraasd door twee renners van FDJ die achter hun ploegauto aanreden. Dat vond ik niet zo netjes."