• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'Hoore kiest in Rio voor de piste: "Een medaille is mogelijk"

  Jolien D'Hoore kiest in Rio resoluut voor het baanwielrennen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Geen wegwedstrijd voor Jolien D'Hoore in Rio. De Belgische wielerhoop bij de vrouwen kiest resoluut voor de baan om haar hoop op het podium vrij te stellen. "De wegwedstrijd is te zwaar, de keuze voor de piste is dan ook snel gemaakt."

  Op de Olympische Spelen in Londen reed de toen 22-jarige D'Hoore naar een verrassende vijfde plaats in het omnium. Die eindnotering hoopt ze nu op zijn minst te evenaren. "Ik probeer gewoon beter te doen. De concurrentie is verbeterd, maar een podium moet kunnen."

  "Ik ben zelf ook wel sterker geworden in alle details. Mijn uithouding is beter door mijn ervaring op de weg en ook mijn sprintsnelheid ligt nu iets hoger."

  "Het is heel speciaal opnieuw deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ik ging naar Londen zonder verwachtingen en ik heb daar mijn ogen uitgekeken. Nu heb ik die ervaring en kan ik meer focussen op mijn doel. Het mag nu echt gaan komen."

  "Ik wil nu gewoon presteren en er alles aan doen om op het podium te staan. Of daar druk bij komt te kijken? Ja, natuurlijk, maar dat is ook druk die ik bij mezelf leg."

  D'Hoore trekt nu naar Portugal voor een stage en zakt daarna af naar Brazilië. Het omniumtoernooi bij de dames vindt plaats op 15 en 16 augustus.