• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chris Froome na val: "Ik bedank mijn ploegmaats, vooral Wout Poels"

  Wout Poels heeft weer bergen werk verzet voor Chris Froome.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Wout Poels heeft weer bergen werk verzet voor Chris Froome.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Chris Froome is in de voorlaatste bergrit van de Ronde van Frankrijk onderuitgegaan. Dankzij Wout Poels verloor de geletruidrager slechts enkele seconden aan de finish op de Mont Blanc. "In de Tour heb je nooit een snipperdag", beseft Froome. "Ik denk niet dat hij veel over had", vertelt Poels.

  "Witte streep"

  "Ik gleed met mijn voorwiel uit over een witte streep op de weg", doet Chris Froome zijn verhaal. "Gelukkig heb ik me niet ernstig geblesseerd. Ik heb wat huid verloren en mijn knie doet een beetje pijn."

  "Ik moet mijn ploegmaats bedanken. Zij hebben me tot boven gesteund. Iedereen, maar vooral Wout Poels. We hebben weer een sterke prestatie neergezet met het team."

  Froome finishte op de fiets van Geraint Thomas. "De auto zat ver achterop en met mijn fiets kon ik de berg niet meer op", legt hij uit. "Gelukkig kon ik meteen die van Geraint lenen. Daar kon ik best goed mee naar boven klauteren."

  "Het voelt goed om weer een dag dichter bij Parijs te staan. Ik besef ook dat het fout had kunnen lopen. In de Tour heb je nooit een snipperdag."

  "Nog één zware etappe"

  Zaterdag moet Chris Froome nog de laatste bergetappe overleven om opnieuw de Tour winnen. "Het wordt een erg zware etappe", beseft hij. "Ik zal nog wat stijfjes zijn, maar ik ga ervan uit dat ik weer op mijn ploegmaats kan vertrouwen om ook die klus tot een goed einde te brengen."

  Poels: "Denk niet dat hij veel over had"

  Wout Poels verzette bergen werk voor Chris Froome. "Toen Chris onderuitging, hadden we wat stress, maar gelukkig hebben we de schade goed kunnen beperken", reageert de sterke Nederlander van Team Sky.

  "Heel veel tijd heeft hij niet verloren. Ik dacht dat hij nog zou wisselen, hij rijdt met andere bladeren, maar het tempo lag te hoog om een andere fiets aan te nemen."

  Stond Froome op het punt om te kraken? "Ja, dat denk ik wel. Ik denk niet dat hij heel veel over had. Gelukkig heb ik hem naar binnen kunnen loodsen. Ik stond ervan te kijken hoe lang hij nog volgde. Het viel goed mee."

  "Veel praat ik niet met hem tijdens zo'n beklimming. Ik moet een goed tempo aanhouden, niet te traag en niet te hard. Dat is een beetje aanvoelen."

  "Als hij vanavond op tijd naar bed kan, zal zijn val weinig invloed hebben op de laatste bergetappe", besluit luitenant Poels.

  De uitschuiver van Chris Froome

  Video player inladen ...

  De tweet van de dag komt van Geraint Thomas