• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen verlengt bij Etixx-Quick Step en eindigt carrière in Roubaix

  Boonen rijdt sinds 2003 voor Lefevere.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen heeft zijn contract bij Etixx-Quick Step verlengd en blijft zeker tot en met Parijs-Roubaix in het peloton. Die primeur had teammanager Patrick Lefevere meegebracht naar de tafel van Vive le Vélo. "Hij heeft nog niet beslist wat hij zal doen na zijn carrière", zei Lefevere nog.

  "Gisterenavond ben ik met Tom Boonen overeengekomen dat hij in de ploeg blijft. Om nog duidelijker te zijn, en geen stomme vragen meer te krijgen, hij rijdt tot in Roubaix. Daarna rijdt hij misschien nog in Schoten, dat is zijn streek, maar het echte doel is Parijs-Roubaix", kondigde Lefevere aan. (De Scheldeprijs in Schoten wordt traditioneel wel voor Parijs-Roubaix gereden, red.)

  Over de onderhandelingen met Philippe Gilbert en Sep Vanmarcke wou Lefevere niet veel kwijt. "Ik ben nu niet meer gehaast. Ik werd langs alle kanten onder druk gezet. Het was een moeilijke beslissing, maar het zou pijn gedaan hebben om Tom te laten gaan."

  "Ook Tom vond dat. Hij zei nog tegen me dat als hij van ploeg zou veranderen, dat mensen hem waarschijnlijk zouden verwijten een geldwolf te zijn. Na 13 jaar lief en leed is dit de juiste beslissing voor beide partijen, denk ik." 

  "Tom heeft nog niet beslist wat hij zal doen na zijn carrière. Hij wil zich vooral nog even amuseren. Dat is een bijkomend argument om zich te motiveren, denk ik."