• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aanhoudend blessureleed dwingt Jesse Sergent tot stoppen

  Jesse Sergent in betere tijden.

  Tijdrijder Jesse Sergent stopt na aanhoudend blessureleed per direct met wielrennen. De Nieuw-Zeelander werd vorig jaar aangereden in de Ronde van Vlaanderen. Sergent is amper 28 jaar oud.

  Het waren opvallende beelden in de Ronde van Vlaanderen van 2015. Een neutrale wagen maaide Trek-renner Jesse Sergent genadeloos onderuit. Het begin van een lange lijdensweg voor de Nieuw-Zeelander.

  Sergent liep een complexe breuk aan het sleutelbeen op en geeft er nu, drie operaties en anderhalf jaar sukkelen later, de brui aan. “Het zijn twaalf zware maanden geweest voor Jesse na de aanrijding met die auto”, zegt zijn trainer Mike McRedmond tegen het Nieuw-Zeelandse Stuff.co.nz.

  Sergent stond in het peloton vooral bekend als een hardrijder. Hij won onder meer tijdritten in de Eneco Tour, Driedaagse van West-Vlaanderen (+eindzege)  en Tour du Poitou-Charentes (+eindzege). Zowel in 2008 (in Peking) als in 2012 (in Londen) pakte hij brons op de Olympische Spelen in de ploegenachtervolging.

  Afgelopen winter ruilde Sergent Trek-Segafredo nog in voor AG2R-La Mondiale. Zijn laatste wedstrijd was de Ronde van Zwitserland, die hij vorige maand anoniem afsloot als 108e.

  Bekijk hier de beelden van de aanrijding nog eens: