• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Westerlo haalt twee offensieve versterkingen binnen

  Juventus stelt Lanini een seizoen ter beschikking van Westerlo.

  Westerlo zit niet stil op de nationale feestdag. Het heeft met de Italiaan Eric Lanini en de Nederlander Elton Acolatse twee aanvallers aan zijn kern toegevoegd. Beiden zijn voormalige jeugdinternationals.

  De 22-jarige Italiaan Eric Lanini mocht als eerste met zijn nieuwe truitje poseren. Westerlo huurt de spits één seizoen van Juventus. "De tweede helft van vorig seizoen speelde ik in de Serie B. Ik speelde wel bijna elke wedstrijd, maar vaak als invaller. Jonge spelers krijgen weinig kansen in Italië", laat hij weten op de clubsite van Westerlo.

  "Daarom wou ik de stap naar het buitenland zetten. België staat toch bekend om jonge spelers te lanceren. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier de kans krijg om op het hoogste niveau te spelen."

  De tweede aanvallende versterking is de 20-jarige Nederlander Elton Acolatse. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen in het Kuipje. Acolatse kreeg zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar het eerste elftal bleek iets te hoog gegrepen.

  "Ik wil mezelf hier absoluut bewijzen en zoveel mogelijk minuten maken. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat KVC Westerlo zo hoog mogelijk eindigt", aldus de buitenspeler.

  Westerlo begint zijn seizoen volgende week zondag met een thuismatch tegen Standard.