• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mario Götze keert terug naar Dortmund: "Dit voelt als thuiskomen"

  Götze keert na drie seizoenen terug naar Dortmund.

  Na drie seizoenen zit het avontuur van Mario Götze bij Bayern München erop. De Duitse aanvallende middenvelder trekt de deur van de Allianz Arena achter zich dicht en keert terug naar Borussia Dortmund. Als de medische testen geen roet in het eten gooien, tekent Götze er een contract tot juni 2020.

  Götze kon zich in München nooit opwerken tot een onbetwiste basispion. Door de moordende concurrentie bij Bayern kwam hij in drie jaar niet verder dan 73 duels voor de club uit Beieren.

  "Mijn transfer van Dortmund naar Bayern was een bewuste keuze", aldus Götze op de website van Dortmund.

  "Maar nu, drie jaar later, kijk ik op een andere manier naar die overgang. Ik kan dan ook goed begrijpen dat mijn beslissing om naar Bayern te trekken hoog zat bij veel Dortmund-supporters."

  "Ik keer nu terug naar de club waar het voor mij allemaal begonnen is en ik zal de fans  bewijzen dat ik nog altijd tot het uiterste wil gaan voor de club. Het is mijn doel om hier opnieuw aan te knopen met mijn beste prestaties."

  "Niet de makkelijkste weg"

  "Götze is een clubspeler en op amper 24-jarige leeftijd één van de beste creatieve middenvelders van Europa", steekt sportief directeur Michael Zorc de loftrompet over zijn 'nieuwe' aanwinst. "Hij had meerdere opties, maar keert toch terug naar huis. Daarmee heeft hij zeker niet voor de makkelijkste weg gekozen."

  Volgens Duitse media zou Dortmund zo'n 22 miljoen euro neertellen om Götze opnieuw naar het Signal Iduna Park te halen. In 2013 had Bayern nog 37 miljoen euro neergeteld voor de Duitser.
   

  Tweet:

  Matchwinnaar in WK-finale

  Götze trapte zich in 2014 in de geschiedenisboeken door in de finale van het WK in BrazilIë het winnende doelpunt te maken tegen Argentinië. De kleine Duitser viel kort voor het einde van de reguliere speeltijd in en in de tweede verlenging bracht hij Duitsland op 1-0.