• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lachende Naesen na val: “Je mag mij het filmpje eens doorsturen”

  Oliver Naesen belandde in de laatste kilometer in het decor.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Oliver Naesen belandde in de laatste kilometer in het decor.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Voor Oliver Naesen (IAM-Cycling) eindigde de klimtijdrit naar Megève met een onorthodoxe valpartij in de laatste bocht. De 25-jarige Belg kon er achteraf om lachen. “Ik dacht eens een tijdritje te winnen, maar heb me bedacht op 200 meter van de streep.”

  Net als in de vierde rit, liet Oliver Naesen opnieuw van zich spreken in de klimtijdrit naar Megève. Deze keer was dit niet met een ontsnapping, maar wel met een tuimelperte in het publiek.

  Gelukkig kwam Naesen er zonder kleerscheuren vanaf. “Ik heb geen pijn, maar dat is waarschijnlijk nog door de adrenaline. Het zal straks wel even pijn beginnen doen vrees ik.”

  De 25-jarige Belg had het parcours bestudeerd, maar had daarbij toch een bocht over het hoofd gezien.

  "“Ik had gezien dat er op 400 meter nog een scherpe bocht was. Maar vanaf daar leek het mij, met uitzondering van een paar lichte bochtjes, in een rechte lijn naar de finish te gaan."

  "Dus trok ik nog even op, want ik zat juist een beetje in the zone. En dan kwam er ineens nog een scherpe bocht die ik niet ingecalculeerd had. Ik remde, maar dan was het al te laat. Hopelijk heb ik niemand pijn gedaan."

  Achteraf kon Naesen wel nog lachen met zijn geklungel. "Het is maar een klein valpartijtje hé. Ik ben het niet gewend om te vallen, dus ik heb nog wat werk aan mijn stijl."

  Naesen: "Ik kijk uit naar Parijs"

  Voor Naesen is het zijn eerste Ronde van Frankrijk. Na drie weken koers kijkt hij uit naar de Champs-Elysées.

  "Ik denk dat het daar fantastisch gaat worden. We doen een paar leuke dingen met de ploeg en er komt veel familie en vrienden. Achteraf een beetje vieren moet zeker kunnen."

  Maar ook op sportief vlak heeft de ploeg nog perspectieven met de jonge sprinter Enger. "Ja, zeker. Het is een enorm talent, beetje speciale kerel wel. Hopelijk kan hij in Parijs nog eens bij de eerste vijf sprinten."

  Voor zichzelf verwacht Naesen conditioneel geen problemen meer in de laatste bergritten. "Ik heb een beetje de luxe om te mogen lossen als het te lastig wordt. Het is ook niet zo dat ik meteen in de problemen kom als het een meter omhoog loopt.

  "Bovendien voel ik me nog goed, daarmee dat ik vandaag nog even doortrok op het einde. Al had ik dat dus misschien beter niet gedaan."

  Bekijk hier nog eens de val van Naesen:

  Video player inladen ...

  Ook Jérémy Roy kwam in dezelfde bocht ten val:

  Video player inladen ...